Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdenka Ulmannová

6. 3. 2008 9:32
jediná rada: nevzdávat se, psát, psát a cizelovat

Katko, spisovatel musí být skutečně člověkem devatera jiných řemesel. Ten kvas zkušeností vybobtná ve zralé těsto, z něhož lze při psaní čerpat.  Talent spojený s určitým penzem poznatků o životě a s vlastními představami a vizemi jako přidanou hodnotou z něj spisovatele může udělat; pokud ovšem projeví dostatečnou vytrvalost a námahu dělat i ty nepříjemné stránky této činnosti. Většina dobrých spisovatelů skutečně začínala někde úplně jinde a s něčím jiným, než u psacího stolu. Např. Jack London dřel v prádelně a psal po nocích, mistr Páral pracoval v chemičce, autorce slavné filmové předlohy Želary bylo osmdesát, když se dočkala realizace...atd. atd. Nicméně co platí zásadně: pokud to ve Vás skutečně je, budete psát do šuplíku i vzdor tomu, že Vás hned tak nikdo nevydá - protože to je součást osobnosti, stejná potřeba jako dýchání. Zd. Ulmannová, spisovatelka:-)

0 0
možnosti

Julie Nováková

6. 3. 2008 16:23
Re: jediná rada: nevzdávat se, psát, psát a cizelovat

Děkuji za rady, i když se Katka nejmenuji :-).

Máte naprostou pravdu, že pro spisovatele je výhodné vyznat se v co největším množství věcí - a hlavně mít oči otevřené a uši nastražené.

Doufám ale, že ta kniha, kterou mám připravenou k vydání, vyjde dříve než za desítky let...

Pozdravuje

Julie Nováková

0 0
možnosti

jonee

5. 3. 2008 21:48
Psaníčko

Julie, napsala jste už něco? Alespoň pokus? A proč na sebe neuvádíte e-mail, třeba by Vám chtěl někdo napsat ;-)

0 0
možnosti

Julie Nováková

6. 3. 2008 16:20
Re: Psaníčko

Ano, už jsem něco napsala - vyšly mi dvě průměrné povídky a už přes rok se pachtím s vydáním knihy... :-)

Pokud to dobře dopadne, vyjde někdy tenhle rok. Ale u nakladatelství člověk nikdy pořádně neví, co se může ještě pokazit nebo zdržet.

Kdo mne chce kontaktovat, může tak učinit v příspěvku do diskuse a případně uvést svůj e-mail, na který bych mohla reagovat.

Jinak jsem k nalezení na ČSFD pod přezdívkou July a na NYXu jako Julianne, tam je také možné mi napsat.

Mimochodem, právě jím jogurt :-).

0 0
možnosti

blog.idnes.cz

5. 3. 2008 17:12
haha...

a co dělaj spisovatelé, aby v jejich textu nebyl první odstavec stejnej jako ten druhej? jinak davam karmu a mejte se. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2039x
Původně: Studentka víceletého pražského gymnázia se zajmem o psaní, fotografování, film, vědu... Čajomilec-začátečník, hrozně zvědavý člověk a příležitostná korektorka.
Moje životní motto zní: Někteří lidé berou sami sebe tak vážně, až je to směšné. Berme život takový, jaký je - a nikdy není tak špatný, aby bylo nejhůř!
Dnes: PřF UK, aktuální medailonek na mých osobních stránkách julienovakova.ic.cz (na blog nemám více než rok téměř žádný čas).