Jak jsme zažili vodní lyžování na sněhu

23. 03. 2009 13:00:00
Letošní zimní dovolená byla opravdu nezapomenutelná. Jsme díky ní bohatší o jeden ojedinělý zážitek - lyžování, které v sobě spojuje klasické i vodní... Jakže je tohle možné? Úplně jednoduše!

Vypadalo to, že i letos do naší dovolené zasáhnou zákony z nejvyšších, totiž Murphyho. Předloni i loni bylo o prázdninách takové počasí, že se lyžovat dalo pouze jeden den, a to ještě s obtížemi. Letos se po nečekaně mrazivých únorových a lednových týdnech přihlásilo oteplení právě se začátkem našich jarních prázdnin. A tak se zdálo, že se historie bude opakovat.

Ale neopakovala. Lyžovat se nakonec dalo celý týden. Ve čtvrtek jsme však svištění po sjezdovkách vynechali, jelikož podle předpovědi mělo i u nás na horách pršet. Pátek měl pro zimní sporty skýtat o poznání příznivější počasí.

Ve tři hodiny odpoledne zamrholilo. Jinak nebylo po dešti ve čtvrtek ani památky.

V pátek jsme vyrazili na sjezdovku. Měli jsme očekávat, co přijde. Už když jsme byli před lety v létě na horách, v televizi neustále hlásili bouřky - a bylo jasno. Na jediný den hlásili jasno, tak jsme se vydali na horskou túru - a přišla bouřka.

Mr. Murphy vládne vesmíru pevnou rukou, a tak, když jsme si místo původně zvažované hodinové zaplatili dvouhodinovou permanentku, začalo po necelé hodince pršet.

Nejprve mrholilo, pak se z oblohy spustil menší vodopád, při němž by Pražané již pociťovali silné nutkání schovávat se bez deštníku pod balkony a v obchodech. Někteří lyžaři hned opouštěli sjezdovku, ale těch byla menšina. Asi patnáct skalních lyžařů (počtáři už vědí, že na vlek se ten den rozhodně netvořily fronty) včetně nás tvrdošíjně pokračovalo i přes nepřízeň počasí. Koneckonců se stačilo jen vyhýbat prodřeným místům. A i kdyby na ně člověk najel, většinou by neskončil na štěrku, ale na celkem neškodném blátíčku...

Toho dne jsem zjistila dvě podstatné skutečnosti: Nevadí mi mokrý sníh a lyžování za deště má jen jednu výraznější nevýhodu, kterou nejlépe ilustruje tento zoufalý výkřik náhodně odposlechnutý na sjezdovce: „Hergotfix, dyť já nevidim, kam jedu!"

Jinak to vlastně není až tak nepříjemné. Při dešti je docela teplo, na mokrém sněhu se nejezdí špatně a je to rozhodně velmi neobvyklý zážitek. Jak poznamenal jeden vlekař: Za cenu klasického lyžování jsme dostali i vodní... A dva v jednom se dnes nosí, ne?

Autor: Julie Nováková | pondělí 23.3.2009 13:00 | karma článku: 11.67 | přečteno: 2454x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Sport

Petr Těthal

Pavel Kousal – skrytý „poklad“, zatím jen v ELH?

Sparta letos naplňuje očekávání a její hráči taktéž. Mě asi nejvíc překvapil Pavel Kousal. A to svojí komplexností a vlivem na hru.

27.3.2024 v 14:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 48 | Diskuse

Petr Těthal

MS v ledním hokeji divize IIIA

V Kyrgyzstánu se konalo MS jedné z nižších divizí (divize IIIA), pojďme se na tento turnaj podívat malinko blíž.

19.3.2024 v 14:44 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Petr Mašín

Iron Dad – První nádech svobody

První kapitola mé cesty na dlouhý triatlonový závod, Iron Man. O mém bezstarostném dětství a prvním horském kole, díky kterému jsem pochopil, že v životě budu chtít dál a výš.

16.3.2024 v 15:29 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.22 | Přečteno: 330 | Diskuse

Petr Těthal

Play-off, baráž, systém prolínání soutěží… Co je nejvíce fér?

V ELH započaly vyřazovací boje. A jako každý rok zároveň s nimi začala debata o tom, kolik týmů by mělo postoupit do play-off a samozřejmě se stočí i řeč na baráž. 100 lidí = 100 názorů. Tady je ten můj.

15.3.2024 v 13:35 | Karma článku: 5.13 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 81 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2039
Původně: Studentka víceletého pražského gymnázia se zajmem o psaní, fotografování, film, vědu... Čajomilec-začátečník, hrozně zvědavý člověk a příležitostná korektorka. Moje životní motto zní: Někteří lidé berou sami sebe tak vážně, až je to směšné. Berme život takový, jaký je - a nikdy není tak špatný, aby bylo nejhůř! Dnes: PřF UK, aktuální medailonek na mých osobních stránkách julienovakova.ic.cz (na blog nemám více než rok téměř žádný čas).

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...